Juana Pereza (pseudoniem van Toon Jetten)

BIECHTSECREET

Deze brief werd me getoond door de toenmalige anglicaanse bisschop van Argentinië, bisschop T., die me vertelde dat hij in zijn reactie naar de aangeboden informatie had gevraagd, zonder ooit antwoord te krijgen.

De bisschop kon ook geen enkele Juffrouw Grisaert in Buenos Aires achterhalen. Bovendien was de brief waarschijnlijk gericht aan de apostolisch romaans katholieke bisschop van San Isidro, maar verwarde de schrijver beide bisschoppen onderling.

“Sao Paolo 29/7/86

Uwe hoogheit,

dit brief is biechtsecreet. Ik vertelt mijn verhaal: nou je suis in Sao Paolo, Brazilie. Suis geboren in Belgie en woonde twentig jaar in Buenos Aires. Daarvoor schrijft ik u. Ik heeft Hongaarse vrouw en drie kinderen. Moi katholiek en elle niet. Kinderen ook. Het wil zeggen twee dochters, één zoon. Ik schreift deze brief voor mij weet wat kan ik doen.

De geschiedenis is vreeslijk en dit taal werkt me niet om te zegen.

Maar moi je kent u en hier kan niemand tellen, en in Belgie eveneens niet.

Het is extreem lelijk, ik kan het bijna niet geloven noch zegen. Mijn hersens zijn explosief, en mon hart ook. Wat doet ik, meneer bischop, wat doet ik? Ik brengt mijn kinderen groot sinds mijn vrouw doodgaat in inrichting in Martínez, dicht bij uw huis van u. Ik werkt alle mogelijke. De heer weet niet alles wat ik deed voor brood voor mijn kinderen.

En nu de vreselijke probleem, de verschrikkelijke.

Ik leer door mijn kinderen en andre informatie dat mijn jongste dochter, mijn dochter, heel crimineel is, heel crimineel.

Ik als haar vader, kan niet aangifte doen, kan niet beschuldigen. Ik houdt veel van mijn dochter, veel. Nu zeg ik: zij doet dit: één internationale groep (ongeveer een maffia) zocht je voor zieke kinderen van verschillende organen om te opereren.

Zij helpt dit groep, ontvoeren (kent het woord niet) kinderen om organen weg te halen en in operatie te stoppen in de anderen die betaalt. Daarnaar doodt ze kinderen ontvoerd. (Nadat ze alle orgaan weghaalt.)

Heel crimineel!!!!

Waar leert zij dit??? En Zegt U wat ik doet? Zegt ik politie of niet? Ik haar vader, zij in Buenos Aires fait dit. U zegt: u is (onleesbaar) en schrijft en ik stuurt een hele andere brief, met informatie van dit afschuwelijk. Uwe Hoogheit U geeft straf. En daarna kan ik dit.

Veel bedankt.

Schrijft nederig en wanhopig,

Grisaert.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s